Tratamente de recuperare

tratamente complete de recuperare medicala...Angina pectorala este reprezentata de durere in piept care apare atunci cand aportul de sange la miocard (muschiul inimii) este restrictionat. De obicei se intampla pentru ca arterele care furnizeaza sange la inima devin ingustate si reduse. Durerea si disconfortul anginei se simte ca o durere surda, grea sau stransa in piept, care se poate raspandi uneori la bratul stang, gat, maxilar sau inapoi. Care sunt cauzele frecvente ale anginei pectorale?
Durerea este de obicei declansata de activitatea fizica sau de stres si de obicei dureaza doar cateva minute si dispare la incetarea cauzei. Acest lucru este adesea mentionat ca un atac de angina. Cele doua tipuri principale de angina sunt: angina stabila si angina instabila. Angina stabila, in cazul in care atacurile anginoase sunt cauzate de un declansator evident (cum ar fi exercitiile fizice) si se imbunatatesc cu medicamente si odihna. Angina instabila, in cazul in care atacurile anginoase sunt mai imprevizibile, apar fara declansare evidenta si continua in ciuda odihnei. Angia stabila nu pune in pericol viata, cu toate acestea, este un semn de avertizare serioasa ca ai un risc crescut de a dezvolta un atac de cord sau un accident vascular cerebral. Unii oameni dezvolta angina pectorala instabila dupa ce in prealabil au avut angina stabila, in timp ce altii experimenteaza angina pectorala instabila, fara nici un istoric de angina inainte. Angina instabila ar trebui sa fie privita ca o urgenta medicala, pentru ca este un semn ca functia inimii tale s-a deteriorat brusc si rapid, crescand riscul de a avea un atac de cord sau accident vascular cerebral. Cele mai multe cazuri de angina sunt cauzate de ateroscleroza, care este rigidizarea si ingustarea arterelor ca urmare a unei acumulari de substante grase cunoscute sub numele de placi. Acest lucru poate restrange alimentarea cu sange la nivelul inimii si sa declanseze simptome de angina pectorala. Varsta inaintata, fumatul, obezitatea si consumul unei diete bogata in grasimi saturate cresc riscul de dezvolta ateroscleroza. Simptomele asociate cu angina includ: durere in piept sau disconfort; durere in brate, gat, maxilar, umar sau spate insotite de dureri in piept; greata; oboseala; dificultati de respiratie; transpiratie; ameteala. Durerea in piept si disconfortul comun cu angina poate fi descris ca o presiune, stoarcere, plenitudine sau durere in centrul pieptului. Unele persoane cu simptome de angina pectorala descriu ca simt o menghina, stoarcere in piept sau sentimentul ca o greutate mare a fost introdusa pe piept. Pentru altii, se poate simti ca indigestie. Gravitatea, durata si tipul de angina poate varia.

Ce se urmareste prin recuperarea anginei pectorale?
Obiectivele recuperarii in in angina sunt: mentinerea si cresterea capacitatii de efort prin antrenament fizic; readaptare sau reorientare profesionala; evitarea factorilor de risc; combaterea obezitatii; reducerea recidivelor bolii prin alimentatie si miscare; imbunatatirea calitatii vietii prin respectarea unei diete si efort fizic; reducerea efectelor psihologice ale bolii.

In ce consta concret recuperarea anginei pectorale?
Tratamentul propriu-zis consta in kinetoterapie, electroterapie si masaj terapeutic adica terapie combinata ce ajuta la optimizarea rezultatelor recuperarii. Terapia prin miscare urmareste mentinerea si cresterea capacitatii de efort. Se fac exercitii pe bicicleta, stepper, exercitii de reeducare respiratorie, de relaxare generala, exercitii active si active cu rezistenta. Daca apare oboseala se opreste efortul si dupa ce aceasta dispare se reincepe antrenamentul la efort. Electroterapia se foloseste cu scopul de a decontractura si stimula musculatura, de a imbunatatii circulatia locala si troficitatea tesuturilor, laserterapia are efect sedativ si actioneaza in profunzime producand o hiperemie locala. Masajul este destresant, decontracturant si miorelaxant. Datorita acestei terapii combinate obtinem rezultatele scontate si de durata.

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?
Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?
Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Ce spune fondatorul centrului despre sedinta de evaluare?

"Principalul nostru obiectiv, inca de la infiintarea acestui centru de recuperare medicala este obtinerea unui randament terapeutic cat mai ridicat. Sedinta de evaluare terapeutica ne-a ajutat foarte mult in indeplinirea acestui obiectiv deoarece ii creaza fiziokinetoterapeutului posibilitatea de a se familiariza cu cazul pacientului, de a studia cu atentie actele medicale, de a stabili cele mai importante obiective terapeutice si de a alcatui un plan de tratament suficient de complex pentru a obtine eficienta terapeutica asteptata. Consilierea pacientului este un alt beneficiu major al acestei sedinte deoarece acesta va sti care sunt pasii procesului de recuperare, va sti ce sa evite pe viitor si ce ii face bine. Sedinta de evaluare este primul pas in construirea relatiei atat de necesare pacient - specialist si constituie fundatia oricarui tratament de recuperare reusit." - Serban Dragos, fondator KinetikMed


Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara programarea telefonica pentru o sedinta de evaluare terapeutica efectuata de catre unul dintre fiziokinetoterapeutii nostri. In cadrul acestei sedinte se vor efectua toate testele neuromusculare si articulare specifice, vei beneficia de consiliere de specialitate si ti se va alcatui planul de tratament individualizat.

Programare sedinta evaluare Informatii sedinta evaluare

Preturi pachete de tratament complete

Toate pachetele includ suport online sau telefonic. Pachetele nu includ taxa de acces in Stadionul Cluj Arena.

 • Pachet 12 sedinte
 • 1200 RON

 • 930 RON

 • doar 80 RON / sedinta

 • valabil 4 saptamani
 • 12 proceduri kinetoterapie
 • 12 proceduri electroterapie
 • 12 proceduri laserterapie
 • 12 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 18 sedinte
 • 1800 RON

 • 1290 RON

 • doar 75 RON / sedinta

 • valabil 8 saptamani
 • 18 proceduri kinetoterapie
 • 18 proceduri electroterapie
 • 18 proceduri laserterapie
 • 18 proceduri masaj
 • Ma programez
 • Pachet 24 sedinte
 • 2400 RON

 • 1590 RON

 • doar 70 RON / sedinta

 • valabil 12 saptamani
 • 24 proceduri kinetoterapie
 • 24 proceduri electroterapie
 • 24 proceduri laserterapie
 • 24 proceduri masaj
 • Ma programez
 

* Pentru toate pachetele sau sedintele de tratament, se mai achita suplimentar taxa de acces in Stadionul Cluj Arena (6 RON/intrare sau 30 RON/luna).

Vrei sa discuti fata in fata cu un fiziokinetoterapeut?

Intalneste-te fata in fata cu un fiziokinetoterapeut si discuta despre afectiunile tale. Acesta iti va face toate testele neuromusculare si articulare necesare, te va ajuta sa stabiliti impreuna obiectivele terapeutice si iti va alcatui un plan de tratament personalizat. Vei beneficia de consultanta si indrumare pe toata perioada tratamentului. Lucram doar pe baza de programare si nu vei fi nevoit sa stai nici o clipa in sala de asteptare. E simplu, rapid si eficient!