Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Cervicalgia reprezinta cel mai frecvent tip de durere, dupa durerea lombara si cefaleea. Este cea mai comuna sursa de durere a gatului care poate fi usoar de tratat. Durerea cervicala se dezvolta in urma unei leziuni a muschiilor stabilizatori dinamici sau statici precum si ai structurilor ligamentare ale gatului.

 

Care sunt cauzele frecvente ale cervicalgiei?

Cervicalgia poate fi cauzata de tensiune musculara excesiva sau intindere, de oboseala musculara sau suprasolicitare. Coloana cervicala este cel mai mobil segment al coloanei vertebrale, permite miscari ample de flexie anterioara si laterala, extensie si rotatie. Are rol important in orientarea capului si a privirii dar si in relflexele de echilibru. Are numeroase structuri sensibile la durere ca: osul vertebral, ligamentele, articulatiile intervertebrale, capsula articulara, discul intervertebral si muschii cervicali. Cauzele aparitiei durerii pot fi: suprasolicitari mecanice, infectii, tumori vertebrale. Dar cele mai frecvente sunt: lezarea structurilor nonneurale, ce produce durerea de suprasolicitare; compresia nervoasa, cauza durerii radiculare si degenerarea articulara. Durerea de suprasolicitare este cea mai frecventa dintre toate, se poate produce datorita unui traumatism sau se poate dezvolta datorita unor suprasolicitari fizice, pozitii gresite, incordare psihica, vreme rece. Datorita cervicalgiei apare limitarea mobilitatii coloanei cervicale facand dificile si dureroase unele activitati de zi cu zi. Durerea afecteaza somnul si este insotita de ameteala, greata si cefalee, poate iradia spre zona occipitala si umeri. Durerea incepe initial in muschii si ligamente si in cazul in care devine de lunga durata, incepe sa vina din discurile intervertebrale si nervii de la nivelul gatului. Alte boli care pot mima cervicalgia includ: hernia de disc; nevralgia occipitala; osteoartrita; fracturile; traumatisme ale tesuturilor moi sau osoase; spondiloartropatii; anomalii articulare temporomandibulare cu trimitere la gat; tumori; torticolis.

 

Ce se urmareste prin recuperarea cervicalgiei?

Obiectivele tratamentului de recuperare in cervicalgie sunt: ameliorarea si reducerea durerii; imbunatatirea stabilizarii coloanei cervicale, prin antrenarea musculaturii gatului; imbunatatirea echilibrului si a proprioceptiei; corectarea pozitiilor vicioase; obtinerea relaxarii musculare.

 

In ce consta concret recuperarea cervicalgiei?

Planul de tratament este bazat pe terapia combinata adica pe kinetoterapie, laserterapie, electroterapie si masaj terapeutic. Laserterapia actioneaza in profunzime imbunatatind hranirea tesuturilor si circulatia sanguinalocala. Electroterapia are efect decontracturant este un bun antiinflamator si reduce durerea ceea ce ne ajuta mult in cervicalgie. Masajul terapeutic aduce o stare de bine generala si locala, reduce durerea si imbunatateste circulatia. Kinetoterapia este baza cea mai importanta in recuperare deoarece fara miscare am fi ca si morti. Se fac mobilizari, tractiuni, manipulari, exercitii active, active cu rezistenta, izometrice, stretching. Imbinand toate aceste terapii obtinem rezultate maximale in tratarea cervicalgiei si pe o perioada lunga de timp.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează

Ionut Adrian

Recomand cu incredere acest centru de recuperare medicala. Am suferit de dureri de spate ani de-a randul fara sa stiu ca exista solutii atat de eficiente. Am renuntat complet la calmante in... vezi tot...

Cristian Cornel

Ceea ce mi-a placut cel mai mult la KinetikMed a fost implicarea terapeutilor si faptul ca ofera explicatii si consiliere pe tot parcursul tratamentului. Sedintele dureaza de cele mai multe ori peste... vezi tot...

Ioana Berar

Am fost diagnosticat cu coxartroza bilaterala in urma cu trei ani. Am facut mai multe tratamente cu calmante, miorelaxante si antiinflamatorii. Durerea de la nivelul soldului se ameliora doar pentru... vezi tot...