Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Crampa musculara este o contractie brusca si involuntara a unuia sau mai multor muschi. Crampele musculare pot provoca dureri chinuitoare. Desi, in general, sunt inofensive, pot face temporar imposibila utilizarea muschiului afectat. Crampa musculara este involuntara si muschiul afectat nu se poate relaxa. Perioadele lungi de sport sau munca fizica, in special in vreme calda, pot duce la crampe musculare. Unele medicamente si anumite conditii medicale, deasemenea, poate provoca crampe musculare. Aproape toata lumea a experimentat o crampa musculara la un moment dat in viata. Ele pot fi oprite daca muschiul poate fi intins. Pot fi adesea prevenite prin masuri cum ar fi nutritie adecvata si hidratare.

 

Care sunt cauzele frecvente ale crampelor musculare?

Crampa este un simptom frecvent al deshidratarii, oboselii si circulatiei sangvine inadecvate sau compresiei nervoase. Cele mai multe crampe musculare se dezvolta in muschii picioarelor, in plus fata de durerea brusca, ascutita, ati putea simti sau vedea un nod greu de tesut muscular sub piele. Crampele musculare pot dura de la cateva secunde la un sfert de ora sau chiar mai mult. Nu este neobisnuit pentru o crampa sa se repete de mai multe ori pana cand se rezolva in cele din urma. Tensionarea poate implica o parte a unui muschi, intreg muschiul sau mai multi muschi care actioneaza de obicei. Suprasolicitarea unui muschi, deshidratarea, tensionarea musculara sau pur si simplu o pozitie incomoda tinuta o perioada indelungata de timp poate duce la o crampa musculara. In multe cazuri, cauza exacta a unei crampe musculare este necunoscuta. Desi cele mai multe crampe musculare sunt inofensive, unele pot fi legate de o conditie medicala care sta la baza, cum ar fi: insuficienta alimentare cu sange, ingustarea arterelor care livreaza sange la picioare (arterioscleroza a extremitatilor) poate produce durere asemanatoare crampelor la picioare; compresia de nervi, in coloana vertebrala (stenoza lombara) poate produce durere asemanatoare crampelor la nivelul picioarelor, durerea de obicei se agraveaza la mers; epuizarea mineralelor, potasiu prea putin, calciu sau magneziu din dieta ta pot contribui la crampe musculare; diureticele (medicamente adesea prescrise pentru hipertensiune arteriala) pot epuiza aceste minerale. Factorii care pot creste riscul de crampe musculare includ: varsta, persoanele mai in varsta pierd masa musculara, astfel incat muschiul ramas se poate suprasolicita mai usor, existand un risc mai mare de a dezvolta crampe; deshidratarea, sportivii care devin obositi si deshidratati in timp ce participa la sport pe vreme calda dezvolta frecvent crampe musculare; sarcina, crampele sunt mai frecvente in timpul sarcinii; conditii medicale, daca aveti diabet zaharat sau tulburari nervoase, hepatice, tiroidiene.

 

Ce se urmareste prin recuperarea crampelor musculare?

Obiectivele recuperarii in crampele musculare urmaresc: oprirea activitatii cauzatoare; reducerea durerii; stretchingul muschiului efectat si masajul acestuia pana dispare crampa; prevenirea recidivelor; hidratarea corespunzatoare; evitarea pozitiilor vicioase.

 

In ce consta concret recuperarea crampelor musculare?

Folosim terapia combinata datorita efectelor sale benefice si rapide. Aceasta este formata din kinetoterapie, electroterapie, laserterapie si masaj terapeutic. Kinetoterapia urmareste relaxarea musculara prin exercitii de stretching, manipulari, exercitii active, active cu rezistenta, de intarire a musculaturii, metode de relaxare musculara, crioterpie si altele. Electroterapia are efect antalgic, decontracturant si miorelaxant, laserterapia actioneaza in profunzime asupra problemei imbunatatind circulatia si hranirea tesututilor. Masajul medical este puternic relaxant, destresant, un bun sedativ. Folosind aceste terapii obtinem efectele dorite intr-un timp mai scurt si pe o durata mai lunga, pentru ca miscarea inseamna viata.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)

Codul de securitate
Actualizează