Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Displazia este un termen ambigu folosit in patologie pentru a se referi la o anomalie de dezvoltare sau o anomalie epiteliala de crestere si diferentiere (displazie epiteliala). Termenii de displazie de sold, displazia fibroasa, displazie renala se refera la o dezvoltare anormala, la nivel macroscopic sau microscopic.

 

Care sunt cauzele frecvente ale displaziei de platou tibial?

Displazia fibroasa a platoului tibial este o tulburare a osului mai putin frecventa in care cicatrici (fibroase) de tesut se dezvolta in loc de os normal. Acest lucru poate slabi osul afectat si face ca acesta sa se deformeze sau sa se fractureze. Acest soi apare de obicei la adolescenti si adulti tineri. Displazia fibroasa a platoului tibial este o afectiune genetica ce nu are leac. Tratamentul poate include o interventie chirurgicala, si se concentreaza pe ameliorarea semnelor si simptomelor. Displazie fibroasa poate provoca sau nu semne si simptome, in special in cazul in care conditia este usoara.

Displazia fibroasa mai severa poate provoca: dureri osoase; deformari osoase; fracturi; blocarea nervilor. Rar, displazia fibroasa poate fi asociata cu anomalii in glandele producatoare de hormoni ale sistemului endocrin. Aceste anomalii pot include: percocitate pubertara; probleme ale glandei tiroide; aparitia de pete maro pe piele. Displazia fibroasa este legata de o mutatie genetica care afecteaza celulele care produc os. Mutatia are loc dupa conceptie, in stadii incipiente de dezvoltare fetale. Asta inseamna ca mutatia nu este mostenita de la parinti si nu o puteti transmite copiilor. Displazie fibroasa severa poate provoca: Deformare osoasa sau fracturi, zona slabita a unui os afectat poate provoca indoirea osului. Aceste oase slabite, deasemenea, au mai multe sanse de a se fractura. Artrita, daca picioarele si oasele pelvine sunt deformate, artrita se poate forma la nivelul articulatiilor acestor oase. Cancerul, rareori, o zona afectata a osului poate deveni canceroasa. Aceasta complicatie rara, de obicei, afecteaza doar persoanele care au facut radioterapie anterior.

 

Ce se urmareste prin tratamentul displaziei de platou tibial?

Obiectivele recuperarii displaziei de platou tibial includ: reducerea durerilor; reducerea inflamatiei; ameliorarea simptomelor; mentinerea mobilitatii genunchiului; mentinerea fortei musculare; obtinerea stabilitatii; reeducarea echilibrului; respectarea regulilor de igiena ale genunchiului.

 

In ce consta concret tratamentul displaziei de platou tibial?

Pentru a incepe tratamentul recuperator este nevoie sa va faceti o programare telefonica pentru a obtine o evaluare initiala. Aceasta evaluare are scopul evaluarii starii in care va aflati si este facuta de catre fizioterapeut. Acesta stabileste obiectivele recuperarii, alcatuieste progrmul de exercitii individuale si va ofera toata consilierea necesara. Tratamentul recuperator se face cu ajutorul terapiei combinate, aceasta avand rolul de a creste randamentul tratamentului recuperator. Terapia combinata este formata din kinetoterapie, electroterapie, laserterapie si masaj terapeutic. Kinetoterapia urmareste imbunatatirea functiei genunchiului prin mobilizari, exercitii pasive, active, active cu rezistenta progresiva, cu scripeti, aparate, gimnastica Bobath, si altele. Electroterpia are efect antalgic, antiinflamator, imbunatateste circulatia sangelui si stimuleaza musculatura. Laserterapia este sedativa, rezorbtiva, hiperemianta si regenerativa. Masajul terapeutic este un bun tonifiant, miorelaxant, calmant si vasculotrofic.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează