Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

O hernie inghinala apare atunci cand tesutul moale, de obicei o parte a membranei mucoasei cavitatii abdominale sau o parte a intestinului iese printr-un punct slab in muschii abdominali. Aceasta slabiciune a tesutului conjunctiv apare mai ales in zona inghinala si ombilicala.

 

Care sunt cauzele frecvente ale herniei inghinale?

Umflatura rezultata poate fi dureroasa, mai ales atunci cand tusiti, va aplecati sau ridicati un obiect greu. Canalul inghinal se situeaza la baza abdomenului. Atat barbatii cat si femeile au canal inghinal. La barbati, testiculele coboara, de obicei, prin intermediul acestui canal in timpul nasterii. Hernia apare atunci cand canalul inghinal nu se inchide dupa nastere. La femei, canalul este locatia pentru ligamentul uterin. Daca aveti hernie inghinala, aceasta are ca rezultat o umflatura proeminenta care poate fi durerosa in timpul miscarii. Aceste tipuri de hernii sunt vizibile prin aspectul lor. Acestea provoaca colectari de-a lungul zonei pubiene sau zonei inghinale care pot creste in dimensiuni, atunci cand ridicati sau tusiti. Hernia inghinala poate fi dureroasa sau sensibila la atingere. Alte simptome pot include: durere la tuse sau aplecare; senzatii de arsura; durere ascutita; o senzatie de greutate sau plinatate in zona abdomenului; umflarea scrotului la barbati. Nu exista nici o cauza exacta pentru acest tip de hernie, dar puncte slabe in cadrul muschiilor abdominali si inghinali sunt considerate a fi o contributie majora. Presiunea in plus a acestei zone a corpului poate provoca in cele din urma o hernie. Factorii de risc ce pot creste sansele de a creea aceasta conditie sunt: ereditatea; antecedentele personale de hernii; sexul masculin; nastere prematura; supraponderabilitatea sau obezitatea; sarcina; fibroza chistica; tusea cronica; constipatia frecventa; statul in picioare pe perioade lungi de timp.

 

Ce se urmareste prin recuperarea herniei inghinale?

Obiectivele urmarite in tratarea herniei de disc inghinale sunt: reducerea durerilor; tonifierea musculaturii abdominale, paravertebrale, fesiere; corectarea posturilor vicioase; mentinerea mobilitatii corpului; tratarea simptomelor; prevenirea recidivelor; schimbarea stilului de viata; scaderea in greutate.

 

In ce consta concret recuperarea herniei inghinale?

Abordam terapia combinata ce imbina kinetoterapia, electroterapia, laserterapia si masajul terapeutic datorita randamentului pe care il dau impreuna. Terapia combinata vine in ajutorul recuperarii deoarece are rezultate mult superioare formelor clasice de tratament. Daca asociem kinetoterapia cu electroterapia care are efact antalgic, antiinflamator, sedativ cu laserul terapeutic care este un bun antiinflamator si vasculotrofic si cu masajul terapeutic atunci obtinem rezultate care cresc considerabil randamentul recuperarii in hernia inghinala. Fiecare procedura actioneaza in mod diferit asupra simptomelor, ceea ce duce la imbunatatiri semnificative ale sanatatii.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează