Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Coloana vertebrala este normal curbata, in scopul de a reduce socurile si a distribui greutatea uniform pe lungimea spatelui. Cu toate acestea, in hiperlordoza curburile lordotice naturale la nivelul coloanei vertebrale devin prea accentuate, provocand durere si, uneori, spasme in muschii lombari si cervicali.

 

Care sunt cauzele frecvente ale hiperlordozei cervicale?

Desi hiperlordoza apare cel mai adesea in regiunea lombara a spatelui, ea poate aparea, deasemenea la nivelul coloanei vertebrale cervicale. Lordoza cervicala este o curbura la nivelul coloanei vertebrale cervicale, zona a coloanei vertebrale care contine vertebrele gatului. Aceast curbura este in intregime normala si, de fapt, este de dorit a fi normala, pentru ca ajuta la stabilizarea capului si a coloanei vertebrale. Dar atunci cand curbura se indreapta spre afara, devine prea adanca, sau se indreapta in directia gresita, aceasta poate deveni o problema.

Exista mai multe afectiuni medicale care cauzeaza hiperlordoza cervicala. Aceste conditii includ: acondroplastia oaselor, acestea nu cresc in mod normal, ceea ce duce la statura scunda; osteoporoza, vertebrele devin fragile si pot fi usor de rupt; obezitatea poate provoca lordoza cervicala; slabirirea muschilor gatului, greutatea marita a cutiei craniene, mentinerea timp indelungat a capului adus pe spate (zugravi, constructori, sportivi); sarcina; traumatisme. Acestea provoaca dureri surde sau jena, si pot duce la complicatii si deformari severe precum: caderea (coborarea) anumitor organe interne abdominale (ovar, uter); sarcina grea, cu imposibilitatea dezvoltarii complete a fetusului; artroza prematura a discurilor intervertebrale la varste foarte tinere; dureri cervicale intense. Simptomele acestei anomalii depind de severitatea bolii. Simptomele lordozei cervicale pot include: forma literei C acentuata, in zona din spate, a gatului; durere si disconfort in partea inferioara a spatelui; probleme de miscare a capului si gatului.

 

Ce se urmareste prin recuperarea hiperlordozei cervicale?

Obiectivele recuperarii in hiperlordoza cervicala sunt urmatoarele: reducerea durerilor; imbunatatirea mobilitatii articulare; corectarea pozitiilor si a posturilor gresite; imtarirea musculaturii paravertebrale, a spatelui, gatului, fesiere si abdominale; respectarea regulilor de igiena a spatelui.

 

In ce consta concret recuperarea hiperlordozei cervicale?

Pentru a incepe tratamentul de recuperare in hiperlordoza cervicala trebuie sa va faceti o programare telefonica, in vederea unei evaluari initiale individuale facute de catre un fizioterapeut spacializat. Acesta are rolul de a analiza situatia in care va aflati, de a stabili obiectivele tratamentului recuperator si de a-l concepe pe acesta pe baza obiectivelor stabilite. Programul recuperator va fi individual si veti primi toata consilierea necesara. Terapia combinata se aplica in tratamentul hiperlordozei cervicale prin intermediul: kinetoterapiei, se fac exercitii de stretching, metoda Mezieres, exercitii de relaxare musculara; de tonifierea a musculaturii fesiere, abdominale, paravertebrale, a gatului si spatelui, exercitii active si altele; electroterapia cu efect de reducere a durerii si a inflamatiei, de calmare, decontracturare si stimulare a tesuturilor; laserterapia imbunatateste troficitatea si ajuta la vindecarea tesuturilor; masajul terapeutic este puternisc decontracturant, miorelaxant, calmant, hiperemiant si tonifiant. Aceste terapii cresc mult randamentul tratamentului hiperlordozei cervicale si scurteaza perioada recuperarii.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează