Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Intinderile ligamentare apar datorita suprasolicitarii, fibrele putandu-se rupe partial sau total. Ligamentele leaga os de os, mentinand articulatia si sunt formate din tesut conjunctiv. Ligamentele sunt flexibile, dar nu se intind foarte mult.

 

Care sunt cauzele frecvente ale intinderii ligamentare?

Aceste leziuni infiinteaza un proces de vindecare numit inflamatie, ce repara ligamentul ranit. Procesul se intampla atunci cand simtiti durere, caldura, umflarea zonei, si nu va puteti misca articulatia afectata. In cazul in care procesul de vindecare este complet, atunci ligamentele vor avea lungimea si puterea lor normala, si va veti putea intoarce la activitatile normale. Daca acest proces de vindecare nu functioneaza complet, ligamentele se pot vindeca intinse. Acest ligament "intins" va conduce la o situatie care poate provoca durere si disconfort la miscarea.

Cand un ligament este "intins" sau lezat, unele dintre componente sau firele care alcatuiesc cablul deven suprasolicitate si se rupe. Leziunile tesutului moale se impart in doua categorii de baza: leziuni acute si leziuni excesive. Leziunile acute sunt cauzate de un traumatism brusc, cum ar fi o cadere, rasucire, sau lovitura de corp. Exemple de leziuni acute includ: entorse, luxatii si contuzii. Leziunile excesive apar treptat, in timp, atunci cand o activitate atletica sau alta activitate se repeta atat de des, incat zonele corpului nu au suficient timp pentru a se vindeca intre evenimente. Tendinita si bursita sunt leziuni comune excesive ale tesuturilor moi. Simptomele intinderii ligamentare pot include: durere; umflatura; rigiditate; reducerea eficientei functiei.

 

Ce se urmareste prin recuperarea intinderii ligamentare?

Obiectivele recuperarii intinderii ligamentare sunt urmatoarele: reducerea inflamatiei; reducerea edemului; ameliorarea durerii; recuperarea fortei musculare; recuperarea mobilitatii si flexibilitatii articulare; prevenirea instalarii retracturilor; corectarea pozitiilor vicioase; recuperarea completa sau cat mai aproape de complet a functiei pierdute; evitarea suprasolicitatii.

 

In ce consta concret recuperarea intinderii ligamentare?

Inceperea tratamentului recuperator al intinderii ligamentare presupune programarea telefonica la o evaluare initiala la cabinetul de kinetoterapie. Aceasta evaluare este facuta de catre un fizioterapeut specializat, acesta stabileste obiectivele programului de recuperare si il elaboreaza, bazandu-se pe obiectivele stabilite. Veti primi toata consilierea necesara din partea fizioterapeutului si un program individualizat nevoilor dumneavoastra. Recuperarea se bazeaza pe terapia combinata ce imbina kinetoterapia, cu electroterapia, laserterapia si masajul terapeutic. Toate acestea maximizeaza randamentul tratamentului intinderii ligamentare si aduc beneficii importante in recuperarea functiei pacientului. Kinetoterapia urmareste recuperarea deficitului prin mobilizari, manipulari, exercitii active, active cu rezistenta, la scripeti, tehnici de facilitare neuroproprioceptiva,la aparate, exercitii pe placa de echilibru, stepper, bicicleta, mers, etc. Electroterapia are rolul de a stimula musculatura si de a o decontractura, dar si de a reduce durerea si inflamatia. Laserterapia actioneaza asupra aderentelor si ajuta la eliminarea lor, imbunatateste troficitatea si produce hiperemie locala. Masajul terapeutic este un bun calmant, tonifiant, sedativ, relaxant, hiperemiant si vasculotrofic.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează