Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Intinderea musculara este un prejudiciu musculare, ca urmare a activitatii intense. Aproape oricine poate pune tensiunea excesiva asupra muschilor in timpul activitatilor zilnice normale, cu ridicare brusca, in timpul sportului sau pe durata indeplinirii sarcinilor de lucru. Intinderea musculara sau a tendoanelor in care fibrele musculare se rup sau se fisureaza ca rezultat al suprasolicitarii se numeste intindere/spasm/crampa musculara. Intinderea musculara severa poate duce la o ruptura musculara. Ruperea muschiului poate, deasemenea, afecta vasele mici de sange, provocand sangerari locale (cu sau fara vanatai) si dureri (cauzate de iritarea terminatiilor nervoase din zona). Muschii picioarelor sunt cel mai frecvent afectati. Muschii sunt o banda de fibre, care se relaxeaza si se scontracta pentru a face posibila miscarea. Intinderile musculare se intampla atunci cand unul dintre muschi este de intins peste masura sau rupt.

 

Care sunt cauzele frecvente ale intinderii musculare?

Principalele simptome ale unei intinderii musculare sunt durere si sensibilitate atunci cand atingeti muschiul afectat. Daca aveti o usoara intindere musculara, zona poate fi sensibila la atingere. Ar trebui sa va puteti deplasa in mod normal si desfasura activitati ca de obicei. Daca aveti o intindere musculara de gradul doi, durerea este probabil sa fie mai severa. A-ti putea avea, deasemenea o vanataie si unele umflaturi pe zona afectata. Esti probabil ca muschiul sa piarda din forta musculara, ceea ce poate insemna ca nu puteti continua cu activitatiile obisnuite. Gradul trei de intindere provoaca durere severa si puteti simti o senzatie de pocnitura, atunci cand se produce leziunea.

Puteti pierde toata forta muschiului afectat, astfel incat sa nu puteti pune greutate pe el si sa nu puteti desfasura o activitate cu obisnuita. Daca aveti intindere musculara, muschiul sau muschii sunt fortati sa se contracteze impotriva unei forte care este prea puternica. Acest lucru se poate intampla atunci cand faceti sport sau atunci cand ridicati ceva greu. Esti mult mai susceptibil de a dezvolta o intindere musculara in anumite situatii, cum ar fi cele enumerate mai jos. Neincalzirea corespunzatoare inaintea exercitiilor; Timpul de recuperare intre sesiunile de antrenament nu este suficient de lung; Muschii sunt deja contractati sau rigizi; Ranirea anterioara a muschiilor; Muschi prea solicitati sau obositi; Muschi slabi; Ridicarea incorecta a obiectelor grele si intinderea peste limita a muschiilor. Prognosticul recuperarii este unul foarte bun. Imbunatatirea completa a durerii depinde de gradul si severitatea intinderii musculare.

 

Ce se urmareste prin recuperarea intinderii musculare?

Obiectivele recuperarii intinderii musculare includ: ameliorarea durerilor; reducerea edemului; ameliorarea starii zonei afectate si restaurarea functiei acesteia; mentinerea mobilitatii articulare; imbunatatirea fortei si flexibilitatii muschiului afectat; evitarea factorilor de risc.

 

In ce consta concret recuperarea intinderii musculare?

Inceperae recuperari presupune o programare telefonica pentru o evaluare initiala facuta de fizioterapeut. Acesta elaboreaza programul individual de exercitii pe baza obiectivelor stabilite in prealabil, analizeaza situatia in care va aflati si va ofera consilierea necesara. Tratamentul se face prin intermediul terapiei combinate: kinetoterapie, aplicarea RICE; exercitii de relaxare musculara, exercitii active si active cu rezistenta dupa depasirea perioadei acute, exercitii de facilitare neuroproprioceptiva pentru cresterea fortei musculare, etc; laserterapia cu efectul antiedematos, de combatere a stazei si de drenaj veno-limfatic, biostimulare tisulara si a proceselor biologice, efect vasodilatator; electroterapia are efect calmant, miorelaxant, antalgic, de stimulare musculara; masajul terapeutic este relaxant, calmant, sedativ, vasodilatator; hiperemiant si tonifiant. Terapia combinata ajuta la cresterea randamentului tratamentului recuperator al intinderii musculare.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)

Codul de securitate
Actualizează