Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Maladia Scheuermann este o conditie comuna care duce la cifoza coloanei vertebrale toracice sau toracolombare, este o tulburare de autolimitare scheletica a copilariei. Deasemenea, este cunoscuta sub numele de cifoza Scheuermann (deoarece duce la cifoza), boala Calvé si cifoza juvenila idiopatica a coloanei vertebrale.

 

Care sunt cauzele frecvente ale maladiei Scheuermann?

Este descrisa ca o stare in care vertebrele cresc inegal in raport cu planul sagital, adica, unghiul posterior este adesea mai mare decat cel anterior. Aceste rezultate inegale de crestere inseamna "blocarea" formei vertebrelor, cauzand cifoza. Cauza nu este cunoscuta in prezent, iar conditia pare sa fie multifactoriala. Etiologia exacta nu este cunoscuta, dar se atribuie necrozei aseptice a apofizei inelului vertebrale. Excesul de sarcina axiala a coloanei vertebrale din cauza halterelor grele pot, deasemenea, contribui. Exista o predispozitie ereditara puternica (poate autosomal dominanta), cu un grad ridicat de penetrare si expresivitate variabila. Apare la nivelul coloanei toracice in pana la 75% din cazuri, urmata de nivelul toracolombar combinat si coloanei vertebrale lombare si ocazional cervical. Complicatiile care pot aparea sunt: dureri de spate cronice; deformare progresiva si permanenta; deficit neurologic; probleme cardiorespiratorii. Maladia Scheuermann provoaca, de obicei, dureri in jurul coloanei vertebrale toracice. Aceasta poate duce, deasemenea, la o crestere a cifozei toracice. Acest lucru poate duce apoi la unele restrictii ale amplitudinii de miscare in special in extensie (indoire inapoi). Durerea poate fi agravata de activitate, inclusiv sport care necesita multa rasucire sau indoire puternica sau arcuire inapoi, cum ar fi gimnastica, cricketul sau alte sporturi.

 

Ce se urmareste prin recuperarea maladiei Scheuermann?

Obiectivele urmarite de recuperare in maladia Scheuermann includ: ameliorarea durerilor; imbunatatirea amplitudinii de miscare, forta; recuperarea completa a functiei; prevenirea recidivelor; corectarea pozitiilor vicioase; formarea reflexului de atitudine corporala normala; imbunatatirea fortei musculare; reeducare respiratorie.

 

In ce consta concret recuperarea maladiei Scheuermann?

Inceperea tratamentului maladiei Scheuermann necesita o progrmare telefonica pentru o evaluare initiala facuta de un fizioterapeut. Acesta evalueaza stare in care va aflati, stabileste obiectivele recuperarii si elaboreaza programul individual de exercitii fizice pe baza obiectivelor stabilite in prealabil. Veti primi toata consilierea de care aveti nevoie. Recuperarea are la baza terapia combinata (kinetoterapie, electroterapia, laserterapie si masaj terapeutic), toate acestea cresc randamentul tratamentului individual al maladiei Scheuermann. Kinetoterapia urmareste reducerea cifozei prin exercitii de stretching, de tonifiere a musculaturii paravertebrale slabite, exercitii active, la aparate, la spalier, cu diverse obiecte, metoda Mezieres. Electroterapia stimuleaza musculatura slabita si decontractureaza musculatura contractata, reduce durerea si inflamatia. Laserterapia actioneaza in profunzime imbunatatind circulatia si sedand durerea. Masajul terapeutic este relaxant, calmant, decontracturant, tonifiant si stimulator al musculaturii si tesuturilor. Aceste terapii usureaza recuperarea si o fac mai placuta, dar totodata au o eficienta sporita.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează