Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Nevralgia de trigemen este o afectiune dureroasa cronica care afecteaza nervul trigemen, acesta este responsabil cu transmiterea senzatiei de la fata ta la creier. Daca aveti nevralgie de trigemen, chiar stimulare usoara a fetei, cum ar fi de la spalatul pe dinti sau machiat, aceasta poate declansa un soc de durere chinuitoare. Este posibil sa apara initial atacuri scurte, usoare. Dar nevralgia de trigemen poate progresa si poate provoca crize mai lungi si mai frecvente, de durere mistuitoare.

 

Care sunt cauzele frecvente ale nevralgiei de trigemen?

Afecteaza femeile mai des decat barbatii si este mai probabil sa apara la persoanele mai in varsta, de peste 50 de ani. Nevralgia de trigemen se poate gestiona in mod eficient cu medicamente, injectii, interventii chirurgicale sau kinetoterapie. Simptomele nevralgie de trigemen pot include unul sau mai multe dintre aceste modele: episoade de durere severa, electrosocuri care se pot simti ca un soc electric; atacuri spontane de durere sau atacuri declansate, cum ar fi atingerea fetei, mestecatul, vorbitul si spalatul pe dinti; accesele de durere dureaza de la cateva secunde la cateva minute; episoade de mai multe atacuri cu durata de zile, saptamani, luni sau mai mult, unii oameni au perioade cand nu resimt durere; dureri constante, senzatie de arsura, care este mai putin intensa decat durerea-spasm; durere in zonele furnizate de nervul trigemen, inclusiv obraz, maxilar, dinti, gingii, buze si mai rar ochi si frunte; durerea afecteaza o parte a fetei la un moment dat, desi pot afecta rareori ambele parti ale fetei; durere concentrata intr-un singur loc sau raspandita intr-un mod mai larg; atacuri care devin mai frecvente si intense in timp.

In nevralgia de trigemen, deasemenea, numita tic Douloureax, functia nervului trigemen este perturbata. De obicei, problema este de contact intre un vas de sange normal, in acest caz, o artera sau o vena, si nervul trigemen care este la baza creierului. Acest contact pune presiune asupra nervului si provoaca defectarea lui. Poate aparea ca urmare a imbatranirii sau poate fi legata de scleroza multipla sau o tulburare similara care produce daune tecii mielince ce protejeaza anumiti nervi. Mai rar, nevralgia de trigemen poate fi cauzata de o tumoare ce compreseaza nervul. Unele persoane pot experimenta nevralgia de trigemen din cauza unei leziuni cerebrale sau altor anomalii. In alte cazuri, leziunile chirurgicale, accidentul vascular cerebral sau traumatismele faciale pot fi responsabile pentru nevralgia de trigemen.

 

Ce se urmareste prin recuperarea nevralgiei de trigemen?

Obiectivele recuperarii kinetice in nevralgia de trigemen urmaresc: ameliorarea durerii; reducerea inflamatiei; ameliorarea simptomelor; imbunatatirea circulatiei sanguine; corectarea pozitiilor vicioase ale capului si gatului; mentinerea mobilitatii articulare; evitarea factorilor de risc.

 

In ce consta concret tratamentul nevralgiei de trigemen?

Inceprerea tratamentului de recuperare persupune programare telefonica pentru o evaluare initiala la cabinetul nostru de kinetoterapie. Aceasta evaluare initiala este facuta de un fizioterapeut, acesta stabileste obiectivele recuperarii, elaboreaza programul individual pe baza acestor obiective si va ofera toata consilierea necesara. Recuperarea foloseste terapia combinata ce aduce impreuna mai multe terapii: kinetoterapia, electroterapia, laserterapia si masajul terapeutic. Cu ajutorul acestor terapii combinate marim eficienta programului de recuperare si maximizam efectele acestuia. Kinetoterapia urmareste refacerea functiei afectate si reducerea durerii prin tehnici de relaxare, metoda Jacobson, exercitii izometrice, active, mobilizari ale capului si gatului, ecercitii cu rezistenta si alte tehnici de facilitare. Electroterapia are efect de reducere a durerii si a inflamatiei, de stimulare si relaxare musculara. Laserterapia are efect sedativ si actoneaza in profunzime grabind vindecarea. Masajul terapeutic este un foarte bun calmant, relaxant, stimulant si tonifiant al tesuturilor, actioneaza asupra sursei durerii.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează