Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Nevralgia intercostala este caracterizata de dureri la nivelul nervilor intercostali. Deasemenea, este cunoscuta ca durerea peretelui toracic. Este o afectiune care provoaca dureri de-a lungul nervilor intercostali, care sunt situati intre coaste.

 

Care sunt cauzele frecvente ale nevralgiei intercostale?

Compresia nervului in zona abdominala (zona coastelor) duce la nevralgia intercostala. Nervii intercostali, situati intre coaste, se pot deteriora sau inflama datorita traumatismelor, chirurgiei, infectiilor virale, tulburarilor si altor conditii, rezultand nevralgia intercostala. Leziunile si inflamatia nervilor, muschilor, ligamentelor, cartilajelor in zona coastelor si mijlocul coloanei vertebrale pot provoca nevralgia intercostala. Alte cauze includ: sarcina, leziuni ale coastelor sau pieptului, chirurgie si infectii virale, cum ar fi zona zoster. Se simte o durere intensa, ascutita, durere fulgeratoare in piept, care radiaza din fata pana in spate sau invers. Durerile nervilor continua si pot fi, deasemenea, simtite. Pielea poate fi dureroasa la atingere si exista sensibilitate crescuta la durere. Pielea poate, deasemenea, sa aiba sensibilitate scazuta. Simptomele includ durere care este plictisitoare si constanta. Durerea este descrisa ca un junghi ascutit, rupere, spasmodica sau roadere. Multi pacienti spun ca se simt infasurati in jurul pieptului superior, ca prinsi intr-o banda. Unii pacienti pot avea dureri in timpul unor miscari bruste ce implica partea superioara a pieptului, cum ar fi respiratia, stranutul si rasul. Alte simptome includ dureri in spate si dureri in partea stanga a coastelor, precum si amorteala, furnicaturi. Netratate aceste dureri se pot agrava si pot ajunge la impotenta functionala.

 

Ce se urmareste prin recuperarea nevralgiei intercostale?

Obiectivele de recuperare sunt: ameliorarea durerii; mentinerea mobilitatii coastelor si a coloanei vertebrale; imbunatatirea respiratiei; tonifierea musculaturii abdominale, paravertebrale, respiratorii si costale; corectarea pozitiilor vicioase.

 

In ce consta concret recuperarea nevralgiei intercostale?

Tratamentul urmareste reducerea durerii prin kinetoterapie si exerciti respiratorii, mobilizari, exercitii active, metode de relaxare, metoda Bobath, si altele. Electroterapia are rolul de a reduce durerea, de a imbunatati circulatia sanguina si limfatica dar si de a tonifia musculara. Masajul terapeutic este cel mai bun calmant si relaxant, reduce durerea si actioneaza asupra sursei acesteia. Aceasta forma de tratament se numeste tarapie combinata si are rolul de a creste eficienta programului individual de recuperare in nevralgia intercostala.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează