Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Parestezia este o stare anormala, in care o persoana simte senzatii de ardere, amorteala, furnicaturi sau intepaturi, apare in boli ale sistemului nervos. Parestezia apare cel mai frecvent la nivelul extremitatilor. Este un simptom al unei varietati usoare de boli grave, tulburari si conditii.

 

Care sunt cauzele frecvente ale paresteziei?

Paresteziile pot rezulta din infectii, inflamatii, traumatisme, tumori maligne si alte procese anormale. In functie de cauza, senzatia de parestezie poate fi pe termen scurt si sa dispara rapid. Cum ar fi atunci cand apare ca urmare a hiperventilatiei, un atac de anxietate sau dormitul pe brat. Deasemenea, poate fi cronica si in curs de desfasurare pe o perioada mai lunga de timp, cum ar fi atunci cand se datoreaza diabetului zaharat, sclerozei multiple sau neuropatiei periferice. Parestezia cronica indica in general unele leziuni ale nervilor. Poate fi rezultatul unei mari varietati si alte conditii, boli sau tulburari care deterioreaza sau cauzeaza prejudiciu nervilor. Acestea includ accident vascular cerebral, tumoare pe creier, anemia pernicioasa sau encefalita. Parestezia poate fi prezenta, in conditiile ortopedice grave, care pot duce la leziuni ale nervilor, cum ar fi sindromul de tunel carpian, blocare nervoasa, fracturi osoase. Se poate intampla, deasemenea, de la orice activitate care cauzeaza presiune prelungita asupra unui nerv sau nervi, cum ar fi tinerea picioarelor incrucisate zi de zi sau parcurgerea de distante lungi cu bicicleta. Parestezia in general, apare brusc si este descrisa intr-o varietate de moduri. Parestezia poate sa apara cu sau fara durere, in functie de afectiunea de baza sau tulburarea care o provoaca. Exista multe alte simptome care pot insoti parestezia, in functie de boala, tulburare sau afectiunea care se afla la baza ei. Lista de semne si simptome mentionate in diverse surse pentru parestezii includ trei simptome enumerate mai jos: senzatii anormale, similare cu "acele", in mod normal pe maini, brate, picioare; senzatie arzatoare; senzatie de intepaturi.

 

Ce se urmareste prin recuperarea paresteziei?

Obiectivele vizate de recuperarea in parestezii includ: evitarea atrofiei muschilor paralizati; mentinerea si cresterea mobilitatii articulare; cresterea fortei si rezistentei musculare; recastigarea coordonarii si abilitatilor; corectarea pozitiilor vicioase; reducerea dureriilor; obtinerea relaxarii musculare.

 

In ce consta concret recuperarea paresteziei?

Recuperarea se axeaza pe terapie combinata deoarece creste mult rezultatele recuperarii. Kinetoterapia urmareste recuperarea deficitului motor prin exercitii de facilitare stretching, mobilizari pasive, exercitii de coordonare, de crestere a fortei musculare, de relaxare. Electroterapia are ca scop activarea muschiilor paralizati si reducerea durerii si a inflamatiei. Laserterapia imbunatateste circulatia sangelui si a limfei si hranirea tesuturilor. Masajul terapeutic tonifiaza musculatura, reduce durerea, destreseaza si relaxeaza.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează