Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Plolidiscopatia repezinta boala degenerativa a discurilor intervertebrale, daca in discopatie este vorba de degenerarea unui singur disc intervertebral, in polidiscopatie poate fi vorba despre degenerarea unui singur disc sau a mai multor discuri intervertebrale. Este cea mai frecventa boala a sistemului nervos si are al doilea loc dupa raceli cauzand incapacitate temporara de munca. Este cea mai frecventa boala a coloanei vertebrale, maduvei spinarii si radacinilor nervilor spinali.

 

Care sunt cauzele frecvente ale polidiscopatiei?

In cele mai multe cazuri, boala de disc apare ca rezultat al multiplelor, microtraumatisme repetitive sau stresului fizic, dar uneori exista anomalii congenitale, care favorizeaza deteriorarea coloanei vertebrale, discurilor si radacinilor nervoase. Ea apare, deasemenea, la o varsta frageda. De obicei, acesta este un proces "normal" de uzura prematura si "invechire" a structurilor coloanei vertebrale. Se poate dezvolta la orice nivel al coloanei vertebrale, dar este cel mai frecvent in segmentele cervicale si lombare inferioare. Acestea sunt tranzitiile: mobile (cervical, lombar) si fixe (sacrale, toracale) intre sectiunile coloanei vertebrale. Medicii nu stiu exact ce cauzeaza bolile degenerative de disc. In plus fata de varsta si prejudiciul adus de artrita si osteoporoza, ambele conditii degenerative, contribuie la aparitia boli degenerative de disc (polidiscopatiei).

Simptomele polidiscopatiei variaza de la persoana la persoana. Multe persoane nu au nici o durere, in timp ce altele pot avea dureri atat de intense incat interfereaza cu activitatile zilnice. Interesant, chiar daca aceasta conditie afecteaza oameni incepand cu varsta de douazeci sau treizeci de ani, oamenii din anii saizeci, sunt mai putin susceptibili de a avea dureri de spate cauzate de polidiscopatie. Durerea incepe de multe ori intr-unul din cele trei moduri: 1 un traumatism major, urmat de durere brusca si neasteptata; 2 o accidentare banala, urmata de durere brusca de spate; 3 durere care incepe treptat si devine tot mai intensa. De obicei, durerea incepe in zona inferioara a spatelui si poate fi simtita in unul sau in ambele picioare si fese (sciatica). Este adesea descrisa ca presiune sau durere de ardere. A-ti putea simti, deasemenea amorteala sau furnicaturi in picioare, care de obicei nu sunt un motiv de ingrijorare daca nu aveti slabiciune in muschii picioarelor.

 

Ce se urmareste prin recuperarea polidiscopatiei?

Obiectivele de recuperare in polidiscopatie sunt urmatoarele: ameliorarea durerilor; reducerea inflamatiei; corectarea pozitiilor vicioase; mentinerea mobilitatii si flexibilitatii coloanei vertebrale; imbunatatirea fortei si rezistentei musculare; obtinerea relaxarii musculare.

 

In ce consta concret recuperarea polidiscopatiei?

Pentru a putea beneficia de recuperarea kinetica trebuie sa va faceti o programare telefonica pentru o evaluare initiala individuala la noi la cabinet. Evaluarea este facuta de un fizioterapeut specializat care va evalua starea in care va aflati, va stabili obiectivele programului recuperator si il va alcatui. Veti primi din partea lui toata consilierea necesara si raspunsuri la intrebarile pe care le aveti. Tratamentul consta in: kinetoterapie cu rolul de mentinere a mobilitatii articulare prin exercitii active, active cu rezistenta, izometrice, programul Williams, gimnastica Bobath, exercitii la aparate, de corectie in oglinda si altele; electroterapie cu rolul de a reduce durerea si inflamatia si de a stimula musculatura paravertebrala slabita; laserterapia actioneaza in profunzime asupra cauzei si grabeste procesul de vindecare; masajul terapeutic este relaxant, calmant, decontracturant si un bun tonifiant. Toate aceste terapii se numesc terapii combinate si cu ajutorul lor obtinem un randament crescut al tratamnetului polidiscopatiei.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează