Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Sacroileita reprezinta o inflamatie a unuia sau a ambelor articulatii sacroiliace, locurile in care coloana sacrala se conecteaza cu pelvisul. Sacroileita poate provoca dureri in fese sau in partea de jos a spatelui si se poate extinde chiar de-a lungul unuia sau ambelor picioare. Durerea asociata cu sacroileita este adesea agravata de statul in picioare sau de urcatul scarilor. Poate fi dificil de diagnosticat, deoarece poate fi confundata cu alte dureri de spate. Tratamentul sacroileitei implica o combinatie de odihna, terapie fizica si medicamente.

 

Care sunt cauzele frecvente ale sacroileitei?

Cele mai frecvente simptome ale sacroileitei includ o combinatie dintre urmatoarele: febra; durere, durere accentuata cand stati in sezut pentru o lunga perioada de timp si mai rea atunci cand va invartiti in pat; rigiditate simtita in solduri si in parte de jos a spatelui, mai ales dupa ce va dati jos din pat dimineata sau dupa o perioada indelungata de stat in asezat. O gama larga de factori pot provoca sacroileita. Cauzele pot fi inclusiv: leziuni traumatice, un impact brusc, cum ar fi un accident de autovehicul sau o cadere, pot deteriora articulatiile sacroiliace; artrita, osteoartrita poate sa apara in articulatiile sacroiliace, asa cum poate aparea si spondilita anchilozanta, un tip de artrita inflamatorie care afecteaza coloana vertebrala; sarcina, articulatiile sacroiliace se slabesc si se intind pentru a se adapta nasterii.

Greutatea adaugata si modificarea mersului in timp poate provoca stres suplimentar pe aceste articulatii si poate duce la uzura anormala; infectie, in cazuri rare, articulatiile sacroiliace se pot infecta; osteomielita; infectii ale tractului urinar; endocardita; consumul de droguri. Sacroileita poate fi parte dintr-o stare artritica inflamatorie cunoscuta sub numele de spondilita anchilozanta. Complicatiile acestei conditii pot fi foarte grave, inclusiv dificultati de respiratie, deformari ale coloanei vertebrale, infectii pulmonare si probleme cardiace.

 

Ce se urmareste prin recuperarea sacroileitei?

Obiectivele urmarite de recuperare includ: oprirea evolutiei procesului inflamator; reducerea durerii; combaterea redorilor; mentinerea si imbunatatirea mobilitatii articulare; prevenirea deformatiilor coloanei vertebrale si a anchilozei; reintegrarea in munca a bolnavului, deci recuperarea functionala; imbunatatirea fortei musculaturii paravertebrale, fesiere, a spatelui si abdominale. Pentru a incepe programul recuperator este nevoie de o programare telefonica initiala la cabinet. In cadrul unei sedinte de evaluare terapeutica se vor stabili obiectivele terapeutice si se va alcatui planul de tratament. Fiziokinetoterapeutul va evalueaza si va ofera consilierea de care aveti nevoie.

 

In ce consta concret recuperarea sacroileitei?

Tratamentul este bazat pe terapia combinata, adica kinetoterapie, electroterapie, laserterapie si masaj terapeutic. Acestea au rolul de a creste randamentul programului de recuperare in sacroileita. Kinetoterapia vizeaza exercitiile de postura in prima etapa, exercitii respiratorii, gimnastica Bobath, tractiuni si alte exercitii cu scopul de a reduce procesul inflamator si de a recupera functia. Electroterapia are efect antiinflamator, antalgic si miorelaxant, laserterapia reduce durerea si grabeste vindecarea tesuturilor. Masajul terapeutic este decontracturant, tonifiant, miorelaxant, calmant si un foarte bun sedativ.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează