Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Spondiloza cervicala este o afectiune de deteriorare a coloanei vertebrale, este localizata la nivelul vertebrelor si a discurilor intervertebrale cervicale. Este cea mai intalnita afectiune a coloanei vertebrale la adult, ea iti limiteaza miscarile gatului.

 

Care sunt cauzele frecvente ale spondilozei cervicale?

Aceasta afectiune apare rar la varste foarte tinere, fiind mai frecventa dupa varsta de 40 de ani. Se dezvolta ca rezultat al uzurii cartilajului si oaselor coloanei cervicale. Desi este in mare parte cauzata de varsta, ea poate fi cauzata si de alti factori ca osteoartrita si artrita gatului.Pentru unii aceasta poate provoca dureri cronice, desi multi oameni sunt inca in masura sa isi desfasoare activitatile normale de zi cu zi. O cauza a aparitiei spondilozei cervicale poate fi inaintarea in varsta. De multe ori spondiloza cervicala se dezvolta ca urmarea modificarilor articulare ale gatului survenite odata cu varsta. Discurile intervertebrale pot dezvolta deasemenea fisuri pe masura ce imbatranesc, acest lucru face ca ele sa se umfle si sa apara hernia. Excrescente osoase suplimentare care pot pune o presiune suplimentara pe radacinile nervoase cauzand dureri articulare. Ligamentele coloanei vertebrale ar putea deveni rigide pe masura ce imbatranim, iar acest lucru iar acest lucru face dificila sau dureroasa miscarea gatului. Spondiloza cervicala se poate dezvolta si din cauza altor factori decat imbatrinirea. Acestia sunt: stresul repetitiv datorat pozitiei incomode pe o perioada lunga de timp; activitati legate de munca care pun o presiune suplimentara pe gat sau ridicarea de greutati; factori genetici; fumat; obezitate si sedentarism; leziuni sau traumatisme. Desi spondiloza cervicala este o afectiune care nu progreseaza, in cazurile severe este recomandata interventia chirurgicala.

 

Ce se urmareste prin recuperarea spondilozei cervicale?

Obiectivele tratamentului de recuperare in spondiloza cervicala vizeaza: reducerea sau calmarea durerilor; combaterea redorii si a retracturilor; combaterea dezechilibrului static postural; redobandire mobilitatii coloanei prin dezvoltarea mobilitatii coloanei cervicale; tonifierea musculaturii paravertebrale; stabilizarea procesului de artroza.

 

In ce consta concret recuperarea spondilozei cervicale?

Tratamentul consta intr-un program de exercitii fizice care vor viza tractiuni la nivelul coloanei cervicale pentru reducerea presiunii de la niveleul vertebrelor si a discurilor intervertebrale; exercitii pentru cresterea fortei si rezistentei musculaturii paravertebrale si a gatului; exercitii de relaxare; mobilizari; masaj terapeutic; electroterapie si laseterapie. Noi folosim terapia combinata adica laserterapia, masajul, electroterapia si kinetoterapia. Aceasta abordare ajuta la obtinerea in timp mai scurt si eficient a rezultatelor urmarite pentru tratarea spondilozei cervicale. Masajul terapeutic este destresant, relaxant si reduce durerea; electroterapia este decontracturanta, reduce inflamatia, intensifica circulatia si hraneste tesuturile si articulatiile. Kinetoterapia imbunatateste mobilitatea, forta musculara si rezistenta, iti face viata activa.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează