Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Tendindinita reprezinta o inflamatie, iritatie si umflatura a unui tendon. Aceasta este o structura fibroasa care se alatura muschiului la nivelul insertiei pe osos. Tendoanele sunt benzi flexibile de tesut care conecteaza muschii la oase. Ele ajuta muschii sa miste oasele. Tendinita este umflarea severa a unui tendon. De obicei, se intampla dupa repetate prejudicii intr-o zona, cum ar fi incheietura mainii sau glezna. Acestea provoaca durere in jurul articulatiei.

 

Care sunt cauzele frecvente ale tendinitei?

Unele forme comune de tendinita sunt numite dupa sporturile care cresc riscul lor. Acestea includ: cotul tenismenului, cotul jucatorului de golf, umarul ulcior, umarul inotatorului si genunchiul saritorului. Tendinita poate aparea ca urmare a unui prejudiciului excesiv. Deasemenea, poate sa apara odata cu imbatranirea, tendonul isi pierde elasticitatea. Boli sistemice, cum ar fi artrita reumatoida sau diabetul zaharat, pot duce la tendinita. Poate aparea in orice tendon. Locurile afectate de obicei includ: cotul; calcaiul (tendinita Ahileana); umar; incheitura; genunchi. Simptomele cele mai frecvente sunt: durere si sensibilitate de-a lungul unui tendon, de obicei, in apropierea unei articulatii; durere nocturna; durere care se intensifica mai rau odata cu miscare sau activitatea. Simptomele se imbunatatesc cu tratament si odihna. In cazul In care prejudiciul este cauzat de suprasolicitare, o schimbare In obiceiurile de munca ar putea fi necesara pentru a preveni reaparitia tendinitei. Posibile complicatii: inflamatia pe termen lung poate creste riscul rupturii tendonului; reaparitia simptomelor. Pentru a putea preveni tendinita trebuie sa: evitati stresul repetitiv al bratelor si picioarelor; pastrati muschii puternici si flexibili; faceti incalzirea inaintea inceperii activitatilor de orice fel.

 

Ce se urmareste prin recuperarea tendinitei?

Primul obiectiv in tratamentul tendinitei este de a reduce durerea si umflatura; reducerea inflamatiei; respectarea orelor de odihna; evitarea suprasolicitarii; mentinerea mobilitatiii si a elasticitatii; mentinerea si cresterea fortei si rezistentei musculare; corectarea pozitiilor vicioase; obtinerea relaxarii musculare.

 

In ce consta concret recuperarea tendinitei?

Programul recuperator se axeaza pe kinetoterapie, electroterapie, masaj terapeutic si laserterapie numindu-se terapii combinate. Ele cresc randamentul tratamentului si scurteaza perioada recuperarii. Kinetoterapia se axeaza pe exercitii active, active cu rezistenta, cu tot felul de aparate, mingi, exercitii de relaxare, tehnici de facilitare neuroproprioceptiva pentru imbunatatirea fortei si a mobilitatiii articulare, etc. Electroterapia ajuta la reducerea redorii, stimuleaza si decontractureaza musculatura, laserterapia ajuta la hranirea tesuturilor prin imbunatatirea circulatiei sanguine si actioneaza in profunzime. Masajul terapeutic nu se face pe zona afectata, ci la distanta imbunatatind starea pacientului, reducand durerea si imbunatatind circulatia sanguina si cea limfatica.

 

De ce este atat de eficient conceptul de terapie combinata?

Pentru ca un tratament de recuperare medicala sa fie eficient, trebuie respectate anumite protocoale. Nerespectarea cu strictete a acestora ingreuneaza mult procesul de recuperare si scade eficienta tratamentelor. Fiecare procedura de tratament are un rol bine stabilit. Terapia combinata imbina mai multe proceduri, care se completeaza reciproc si ne ajuta sa atingem obiectivele prestabilite intr-o perioada mai scurta, in conditii de maxima siguranta. La centrul nostru lucram dupa conceptul de terapie combinata si efectuam printre altele proceduri de electroterapie, laserterapie, kinetoterapie si masaj medical, adaptate nevoilor fiecarui pacient in parte. Unele proceduri au rolul de a scadea inflamatia si durerile, altele de a creste forta musculara, mobilitatea, coordonarea, rezistenta sau echilibrul. Folosite impreuna si intr-un mod profesionist, procedurile de tratament maximizeaza randamentul terapeutic si cresc sansele pentru o recuperare completa, fara sechele sau recidive. Aceasta abordare moderna a tratamentelor ne-a ajutat sa recuperam complet mii de pacienti cu o vasta patologie in ultimii ani.

 

Cum poti sa incepi un tratament de recuperare?

Pentru a incepe un tratament de recuperare este necesara o programare telefonica pentru o sedinta de evaluare. Aceasta sedinta de evaluare este efectuata de catre un fiziokinetoterapeut si are ca obiective familiarizarea acestuia cu cazul tau, oferirea de consiliere necesara, stabilirea obiectivelor terapeutuce si alcatuirea planului de tratament care va determina atingerea acestor obiective. Tot in cadrul acestei sedinte se vor face toate testele neuromusculare si articulare necesare. Fiziokinetoterapeutul iti va recomanda un pachet de tratament potrivit pentru situatia ta. Rugamintea noastra este sa iti organizezi timpul inainte de acesta evaluare, in asa fel incat sa poti face programarile pentru toate sedintele de tratament necesare. In acest fel te vei asigura ca vom fi disponibili in zilele si la orele dorite de tine.

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează