Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Cu totii ne inghijim de sanatatea copiilor nostri. Le facem analizele medicale periodice si ii tratam atunci cand sunt bolnavi. Din pacate insa, omitem deseori sa luam masurile preventive pentru a evita aparitia afectiunilor aparatului locomotor. Iar aici ne referim in special la afectiunile cauzate de o postura incorecta: cifoza, lordoza, scolioza. La acestea se pot adauga greutatea in exces, mersul incorect sau lipsa unei dezvoltari armonioase si bine proportionate.


Din fericire exista insa solutii, iar acestea sunt simple, naturale si cu o eficienta foarte crescuta. Un program complex de kinetoterapie este una dintre aceste solutii cu eficienta crescuta.

Organismul uman a fost creat pentru miscare

Corpul nostru a fost creat pentru miscare. Miscarea ne-a asigurat, ca si specie, supravietuirea. Ea ne-a permis sa vanam, sa ne construim un adapost si sa ne aparam de atacatori. Inca de mici. In lumea moderna de astazi insa, toate aceste lucruri le obtinem fara a fi nevoiti sa facem efort fizic. In consecinta, sistemul nervos central s-a dezvoltat tot mai mult, insa aparatul locomotor a ramas in urma sau a involuat. Datorita stilului de viata modern, dezvoltarea fizica armonioasa a copiilor poate avea de suferit. Ca si fiziokinetoterapeuti vedem zilnic copii cu capul in pamant (sau telefon), cu scolioza sau cu o greutate mult mai mare decat cea normala. Una din cauze consta in dezvoltarea asimetrica sau insuficienta a musculaturii stabilizatoare, acea musculatura care ar trebui sa tina toate elementele aparatului locomotor in pozitia corecta.

Kinetoterapia poaate rezolva cu succes aceste ineficiente

Kinetoterapia este una dintre cele mai eficiente modalitati prin care poti asigura copilului tau o dezvoltare armonioasa si o postura corecta. Printr-un program de exercitii adaptat particularitatilor fizice ale copilului se poate interveni si corecta acolo unde este nevoie. Se pot echilibra lanturile musculare si se pot corecta curburile nefiziologice. Fiind in crestere, copiii reactioneaza mult mai bine la kinetoterapie decat adultii, iar rezultatele benefice se obtin foarte repede. Corpul se modeleaza si se adapteaza usor la factorii fizici exterini care actioneaza asupra lui. In acest fel, printr-un program de kinetoterapie bine organizat se pot suplini lipsa de activitate fizica complexa de care corpul copilului are nevoie pentru a se dezvolta armonios.

O dezvoltare armonioasa influenteaza starea de bine de mai tarziu

Postura incorecta si dezvoltarea dizarmonioasa a copilului pot influenta negativ dezvoltarea lui psihica din adolescenta. Copilul se obisnuieste cu viata sedentara si cu posturile vicioase. Pentru el aceasta comoditate devine un stil de viata. Iar aceasta comoditate poate aavea un impact negativ in viata de adolescent. Scade increderea in sine, nu este multumit cu corpul sau si nu reuseste sa-si mentina motivatia. Sportul poate suplini aceste incoveniente si de multe ori chiar o face. Insa rareori copilul practica sportul consecvent impreuna cu un antrenor profesionist care abordeaza intr-un mod echilibrat toate grupele musculare importante, asa cum o face un kinetoterapeut.

Nu putem decat sa-ti recomandam din toata inima sa alegi pentru copilul tau un program de kinetoterapie chiar daca este sanatos. Copilul aflat in perioada de crestere reactioneaza foarte bine la acest program iar beneficiile sunt nenumarate, de la dezvoltarea fizica armonioasa si pana la cresterea increderii in fortele propri.

  

   

   

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)

Codul de securitate
Actualizează