Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Orice program de recuperare medicala are o serie de obiective terapeutice. Un obiectiv terapeutic ar putea fi ameliorarea inflamatiei, recuperarea mobilitatii sau cresterea fortei musculare. Materializarea acestor obiective se face intr-o anumita ordine. De exemplu, nu putem creste forta musculara pana cand nu recuperam mobilitatea si nu scadem inflamatia. 

Masajul este o procedura frecvent folosita in tratamentele de recuperare medicala. Acesta are un rol important in reducerea inflamatiei, in ameliorarea durerilor si in incalzirea tesuturilor moi. Insa, trebuie sa subliniem de la inceput, masajul este o procedura adjuvanta, adica ajutatoare. Rareori putem recupera o afetiune doar cu ajutorul masajului.

Afectiunile aparatului locomotor pot sa apara la orice varsta. In aceste situatii nu exista diferente semnificative intre persoanele in varsta si tineri. Fractura, ruptura musculara, scolioza, hernia de disc, ruptura de ligament incrucisat, lombosciatica, sunt doar cateva afectiuni care pot sa apara la orice varsta.