Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Ca centru privat, am putut alege o locatie centrala intr-una dintre cele mai frumoase locuri a orasului. Lucram doar pe baza de programari astfel incat fiecare pacient este preluat exact atunci cand a fost programat. Nu se pierde timp prin sali de asteptare. Programul de lucru de la 8 dimineata la 9 seara ofera o flexibilitate crescuta, oferind pacientilor posibilitatea de a se recupera fara a intrerupe serviciul sau alte activitati cotidiene importante. Un terapeut are 6 - 8 pacienti pe zi si nu 20. Se aloca suficient timp fiecarui pacient, in fiecare sedinta. Se foloseste aparatura moderna si eficienta. Se folosesc doar sarsafuri si prosoape de hartie, de unica folosinta. 

Din pacate, sistemul de educatie medicala din tara noastra a ramas putin in urma cu procedurile si tehnicile moderne de recuperare medicala. Tot din pacate, exista inca multi medici care nu au nici cunostiinte elementare despre fiziokinetoterapie si nici un interes in aceasta zona. Se limiteaza strict la specialitatea lor. Stabilesc diagnosticul si prescriu tratamentul medicamentos. Nu ofera pacientilor informatii despre procesul de recuperare de care ar avea nevoie.

Primim frecvent aceasta intrebare de la pacienti. In ce consta un tratament de recuperare medicala? Este o intrebare destul de generala insa vom incerca sa raspundem la ea. O mare parte a afectiunilor organelor interne se trateaza prin medicatie. Insa nu la fel stau lucrurile in cazul afectiunilor apararului locomotor. Recuperarea in urma unei fracturi de exemplu nu o putem realiza prin medicatie. Prin medicatie nu se poate recupera mobilitatea articulara, forta musculara, stabilitatea, echilibrul, postura, coordonarea sau rezistenta.