Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Din pacate, sistemul de educatie medicala din tara noastra a ramas putin in urma cu procedurile si tehnicile moderne de recuperare medicala. Tot din pacate, exista inca multi medici care nu au nici cunostiinte elementare despre fiziokinetoterapie si nici un interes in aceasta zona. Se limiteaza strict la specialitatea lor. Stabilesc diagnosticul si prescriu tratamentul medicamentos. Nu ofera pacientilor informatii despre procesul de recuperare de care ar avea nevoie.



Lucram zilnic cu pacienti carora medicii nu le-au pomenit nimic despre kinetoterapie sau fizioterapie, desi in patologiile lor recuperarea este obligatorie. Ne referim aici la ligamentoplastie, fracturi de femur, operatie de hernie de disc, scolioze, gonartroze, coxartroze si multe altele. Afectiuni care reactioneaza foarte bine la tratamentul de recuperare si care de multe ori se recupereaza complet.

Desigur, in ultimii ani lucrurile s-au imbunatatit din acest punct de vedere dar mai avem mult pana la normalitate. Medicii au inceput sa acumuleze cunostiinte despre procedurile folosite in recuperarea medicala, despre eficacitatea lor si despre importanta lor. 

Cand ai nevoie de recuperare medicala? Ai nevoie de recuperare cand ai o afectiune a aparatului locomotor care iti creaza un deficit. Un deficit de mobilitate, de forta, de stabilitate, de coordonare, de rezistenta sau cand iti influenteaza negativ postura corporala fiziologica. Ai nevoie de recuperare cand ai orice dureri la nivelul aparatului locomotor. Dureri de spate, de ceafa, umeri, genunchi, solduri, glezne, dureri musculare, dureri cauzate de comprimarea sau leziunea unor nervi. 

In majoritatea acestor afectiuni medicatia este necesara dar nu suficienta. Medicatia nu rezolva problemele de baza care cauzeaza simptomele afectiunilor aparatului locomotor. Medicatia are un rol antiinflamator si antialgic insa aceasta nu poate recupera mobilitatea, nu poate creste forta si nici nu poate recupera coordonarea. Aceste lucruri se fac prin kinetoterapie si fizioterapie.  

Focusarea medicului este pe stabilirea unui diagnostic corect si pe prescrierea tratamentului medicamentos. Focusarea fiziokinetoterapeutului este pe recuperarea tuturor functiilor fiziologice ale aparatului locomotor. Practic fiecare are un rol bine determinat in procesul de recuperare. Insa rolurile lor sunt diferite. 

Asa ca daca ai o afectiune a aparatului locomotor diagnosticata, apeleaza cu incredere la fiziokinetoterapeut. Acesta este in masura sa iti alcatuiasca un plan de recuperare individualizat si sa-l duca pana la capat. Subliniem aici faptul ca diagnosticul medical este obligatoriu. Diagnosticul este dat de catre un medic. Dar odata diagnosticul stabilit, este in competenta fiziokinetoterapeutului alcatuirea planului de recuperare si efectuarea acestuia.

Pentru a incepe un tratament de recuperare, solicita o sedinta de evaluare terapeutica completand formularul de la link-ul de mai jos si te vom contacta in cel mai scurt timp.

PROGRAMARI: http://www.kinetikmed.ro/formulare-online/formular-evaluare-site.html

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează