Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Pacienta L.V. a venit la noi cu o retrolisteza, adica alunecarea posterioata a unei vertebre. Vertebra a alunecat 3 mm impreuna cu discul intervertebral L4/L5. Exista si o protruzie discala la nivelul L5-S1. De asemenea prezenta amorteli la nivelul piciorului si mainii drepte. Pacienta nu putea sa stea prea mult timp in picioare fara sa apara dureri foarte mari. Orice miscare dinamica sau care presupune aplecarea erau limitate din punct de vedere al mobilitatii.


In urma tratamentului combinat ce a cuprins kinetoterapie, fizioterapie si masaj terapeutic, starea pacientei s-a imbunatatit semnificativ, durerea ameliorandu-se semnificativ, putand astfel sa isi desfasoare activitatea profesionala si personala fara a avea vreun discomfort, inflamatia locala a disparut, iar proprioceptia la nivelul maini si a piciorului a revnenit partial. Mobilitatea si miscarile active au fost supriza cea mai placuta, revenind la normal in decurs de doar 3 saptamani, datorita respectarii indicatiilor terapeutice. 

In recuperarea acestei afectiuni trebuiesc respectati niste pasi. Primul obiectiv terapeutic consta in ameliorarea inflamatiei si a durerii locale. Acest lucru se face prin laserterapie, electroterapie si masaj medical. Urmatorul pas consta in recuperarea mobilitatii coloanei vertebrale. Un rol important aici revine masajului decontracturant si kinetoterapiei pasive, elongatiilor, posturarilor. Urmeaza cresterea fortei musculaturii paravestebrale pentru ca aceasta sa poata sustine coloana vertebrala intr-o pozitie fiziologica. Tot prin intermediul musculaturii paravertebrale se remodeleaza forma coloanei, aducand-o la forma ei naturala, corecta. Pe urma accentul se pune pe stabilitatea coloanei, adica pastrarea formei fiziologice nou construite pe termen lung. Kinetoterapia ocupa un loc central in materializarea acestui obiectiv. Urmeaza recuperarea echilibrului si a posturii. Ultima etapa consta in recuperarea rezistentei la efort prelungit. Nu este suficient sa avem o coloana vertebrala cu curburi normale, fiziologice, ci aceasta trebuie sa se comporte optim si daca este supusa unui efort prelungit, cum ar fi o activitate sportiva. 

Un alt obiectiv pe care nu-l trecem cu vederea consta in controlul greutatii atunci cand este cazul. Pe parcursul tratamentului, persoanele cu un surplus de greutate efectueaza si exercitii progresive care favorizeaza arderea tesutului adipos. Recomandam in paralel si un program de nutritie. Scapand de cateva kilograme scadem tensiunile de la nivelul coloanei vertebrale.

Pentru a incepe un tratament de recuperare, solicita o sedinta de evaluare terapeutica completand formularul de la link-ul de mai jos si te vom contacta in cel mai scurt timp.

PROGRAMARI: http://www.kinetikmed.ro/formulare-online/formular-evaluare-site.html

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează