Cauta afectiunea pe care vrei sa o tratezi...

Domnul M.S. a venit la noi dupa ce a suferit o ruptura de tendon Ahilian in urma unui traumatism provocat in cadrul unei activitati sportive. Interventia chirurgicala a avut loc cu 5 saptamani inainte. Pacientul incepuse recuperarea la spital, dar a decis sa continue recuperarea la centrul nostru. Acest lucru i-a grabit vindecarea si i-a imbunatatit calitatea vietii. Cel mai mare deficit era flexia dorsala care era doar 90 de grade adica pozitia neutra a piciorului. De asemenea prezenta instabilitate la nivelul gleznei, durere la nivelul insertiei tendonului si inflamatie. Mersul la inceput era unul schiopatat si dureros. Pacientul a urmat un tratament combinat ce a constat in electroterapie, masaj medical, laser si kinetoterapie. S-au efectuat exercitii izometrice, de stabilitate, de coordonare, reeducarea mersului, iar acum poate efectua miscari dinamice, durerea s-a diminuat aproape total, inflamatia a disparut, iar mobilitatea este aproape de normal.

Toate acestea au fost posibile datorita ambitiei pacientului si a colaborarii foarte bune cu terapeutul. Acesta a respectat toate indicatiile si a continuat sa faca exercitiile si acasa, astfel a reusit sa scurteze timpul de recuperare cu 2 luni.

In recuperarea rupturii de tendon ahilean trebuiesc respectati anumiti pasi. In prima faza se pune accentul pe ameliorarea inflamatiei si a durerii. Acest lucru se face prin electroterapie, laserterapie si masaj local. Pe urma se intervine in recuperarea mobilitatii. Cel mai mare rol in materializarea acestui obiectiv revine kinetoterapiei. Pasul urmatuo consta in recuperarea progresiva a fortei musculaturii periarticulare. Urmeaza recuperarea stabilitatii, a echilibrului, a coordonarii, a posturii, iar spre final, recuperarea rezistentei la efort prelungit. Fiecare etapa a recuperarii se abordeaza diferit folosind procedee si metode kinetoterapeutice specifice.

Pentru a incepe un tratament de recuperare, solicita o sedinta de evaluare terapeutica completand formularul de la link-ul de mai jos si te vom contacta in cel mai scurt timp.

PROGRAMARI: http://www.kinetikmed.ro/formulare-online/formular-evaluare-site.html

Adaugă comentariu

Fii sociabil! Adauga un comentariu :)


Codul de securitate
Actualizează